Gode tips til bedre madlavning

Hvis du er typen, der stiller store krav til dig selv i køkkenet og altid er på udkig efter ting, der kan forbedre din madlavning, så er der især gode råd at hente på sous vide-fronten. <a href=https://www.kitchentime.dk/inspiration/guides/hvad-er-sous-vide-og-hvordan-gar-det-til>Sous vide er til den krævende kok</a>, der hele tiden vil oppe sig, men som måske føler at tiden er knap. Vakuumpakket sous vide kød er ikke bare en fantastisk let måde at lave ufatteligt lækkert mad på kort tid, det er i lige så høj grad en madlavningskunst, der frigør timer til, at du kan koncentrere dig om andre og mere krævende dele af madlavningen.

Mere end bare vakuumpakket kød

Sous vide er ikke bare kød i poser. Det kan i lige så høj grad være hele kødretter, eller blot grøntsager. Det gode ved vakuumpakkede grøntsager er, at de bevarer meget mere af deres smag og næring, end hvis de var pakket på en mere konventionel måde. Så du får ikke bare lækkert mørt kød, du får også grøntsager, rig på smag og næringsstoffer.

God madhygiejne

Udover alle de kulinariske og tidsmæssige fordele ved sous vide, så er der også en tredje og meget essentiel fordel: hygiejne. Den vakuumpakkede og lufttætte pose forsegler maden på en måde, som nærmest ingen anden emballage kan. Kødets fedt skånes for den ødelæggende iltning, der på sigt ville kunne fordærve det, og det holdes afskærmet fra bakterier på den mest effektive måde. Med sous vide laver man derfor ikke kun fantastisk gourmet mad, man laver også sundere og renere mad.