Kulinarisk weekend i København

Hvis der er noget København har fået rettet op på, så er det mad tilbuddet i byrummet. For blot få årtier siden var København en relativ død by uden synderligt mange cafeer og restauranter. Der var to eller tre fashionable restauranter, mens resten bar præg af klassiske turistrestauranter med græsk eller italiensk turistmad. Op igennem 00erne og 10erne skete der dog en mindre revolution på restaurant-området i København, således at man i dag kan nyde lækker og spændende mad på stort set ethvert gadehjørne i alle af byens kvarterer.

Hvor spiser man i København?

Det er nemmere at stille spørgsmålet: Hvad ønsker du at spise i København? For udbuddet er nu så stort og varieret at byen tilbyder alt. Og hermed menes alt. Hvis ikke morgenmaden foregår på hotellet, så kan man fange en af Københavns mange hyggelige cafeer i brokvartererne, hvor man kan nyde en lækker brunch i København. Udbuddet er enormt, men priserne ligger på et nogenlunde fast leje. Så medmindre man har bevæget sig helt ind i hjertet af Københavns indre by, så vil priserne stort set være ens.

Michelin-mad eller vietnamesisk streetfood som takeaway

København har ikke bare en men op til flere forskellige Michelin-restauranter spredt udover byen. Du kan blandt andet spise på den vilde Alchemist på Christianshavn. Restauranten har to Michelin-stjerner og den er efterhånden blevet et internationalt tilløbsstykke. Man også vælge mad i den helt anden ende af skalaen ved at spise på det store Streetfood marked på Refshaleøen eller nappe vietnamesisk takeaway fra det nytænkte vietnamesiske gadekøkken på Vesterbrogade. Nær det Ny Teater på Vesterbro finder man op til fire forskellige vietnamesiske restauranter indenfor en radius af 200-300 meter.