Gode tips til rugbrødsbagning
Hjemmebagt rugbrød smager dejligt, og her får du et par tips til rugbrødsbagning. Først skal du finde en opskrift, og dem er der mange af på nettet, hvor du kan vælge imellem, hvilken type rugbrød, du ønsker at bage. Skal det fx være rugbrød med eller uden surdej? Skal det være økologisk eller glutenfrit? Derudover er det en fordel at have godt bageudstyr som fx en røremaskine, rugbrødsforme og røreskåle til bagningen.
Må ikke blive klægt

Rugkernerne skal udblødes i vand, og her kan man nemt ende i den uheldige situation, at kernene suger for meget vand, og dermed blive rugbrødet klægt. Et godt tip er derfor at bruge knækkede rugkerner, som ikke kræver udblødning på forhånd. Dermed kan man undgå klægt brød.
Spæd dejen op med hvedemel

Rugkernerne skal udblødes i vand, og her kan man nemt ende i den uheldige situation, at kernene suger for meget vand, og dermed blive rugbrødet klægt. Et godt tip er derfor at bruge knækkede rugkerner, som ikke kræver udblødning på forhånd. Dermed kan man undgå klægt brød.
Spæd dejen op med hvedemel
Selvom der i opskriften står en bagetid, så er det alligevel en god idé løbende at holde øje med dit rugbrød, når det er i ovnen. Der er typisk forskel på, hvor meget de enkelte ovne varmer, og dermed er der også forskel på bagetiden.

Spæd dejen op med hvedemel
Selvom der i opskriften står en bagetid, så er det alligevel en god idé løbende at holde øje med dit rugbrød, når det er i ovnen. Der er typisk forskel på, hvor meget de enkelte ovne varmer, og dermed er der også forskel på bagetiden.
