Lyn-guide til hjemmelavet sushi

Er du vild med sushi, og vil du gerne lære at lave sushi i dit eget køkken, så får du her en lyn-guide til, hvordan du laver sushi derhjemme.

Friske ingredienser

Det er meget vigtigt altid at anvende friske ingredienser, når man laver sushi. Køb frisk fisk hos din fiskehandler og frys fisken ned i 24 timer for at undgå parasitter. Køb friske grøntsager i dit lokale supermarked. Køb sushi-ris, som adskiller sig fra andre rissorter ved, at de klistrer mere sammen.

Opskrifter på sushi

Der findes mange forskellige opskrifter på sushi, og variationen gør det spændende, så man aldrig bliver træt af at spise det. Man kan anvende forskellige typer af fisk som tun, laks, helleflynder m.m. Dertil kommer forskellige grøntsager som agurk, gulerod, avocado, så man fx kan lave maki-ruller.

Det rigtige sushi-udstyr

Det er vigtigt at have det rigtige udstyr som fx en sushi-måtte, hvori du kan rulle sushi-stykkerne og en sushi-kniv, som du kan skære fiskene ud med i den rigtige størrelse. Du skal regne med, at det kræver en del øvelse at lære at lave sushi korrekt. I Japan tager det faktisk 4 år at blive uddannet sushi-kok, og det fortæller jo noget om, hvor meget øvelse det kræver – men øvelse gør mester.

Server sushi for dine gæster

Når du serverer sushi derhjemme, så kan du købe sushisæt med tallerkener og skåle samt sushi-pinde og så er du klar til at servere den lækreste sushi for din familie eller gæster. Beregn ca. 20 stykker sushi til hver voksen person.