Madlavning med sous vide

Sous vide er en teknik, hvor maden bliver vakuum-pakket ved tilberedningen, for på den måde at opnå den perfekte stege- eller bagetemperatur. Man vakuum-pakker maden og lægger den i et vandbad. Teknikken blev opfundet engang i 1970’erne, og især Michelin-restauranter, anvender teknikkerne til at tilberede perfekte måltider. Nu til dags kan også privatpersoner lave mad med sous vide teknik i deres eget køkken.

Perfekt tilberedt mad

Vil du gerne selv i gang med at anvende sous vide teknik, så kan du købe dit eget sous vide udstyr til en favorabel pris. Har du fx invitereret gæster til middag, så kan du med sous vide teknikken sikre dig, at maden bliver perfekt tilberedt. Du kan lave alt fra oksesteg til kylling. Du kan også lave grøntsager med sous vide, og derved bevarer de vitaminerne bedre, end hvis du koger dem.

D0287-1
5c12d1e7404f4d043471d2c3

Hvordan kommer du i gang?

Når du har dit sous-vide udstyr er det nemt at komme i gang. Først vakuum-pakker du dit kød, og så lægger du kødet i et vandbad, hvor det bliver langtidsvarmet. Vandet sørger for en stabil temperatur, som er lavere end normal stegetemperatur, og resultatet bliver mørt kød. Dermed behøver du heller ikke at overvåge kødet under stegeprocessen. En anden fordel er, at smag og krydderier forbliver i vakuum-posen og dermed bliver kødet mere smagfuldt. Når du tager kødet ud af vakuum-posen, har det en grålig farve, fordi det ikke har fået nogen stegeskorpe. Derfor bør du før servering brune kødet, hvorved det får en sprød skorpe og kommer til at se lækkert og indbydende ud.