Nyd Nordisk Cuisine i København

Nordisk cuisine har vundet indpas de seneste år, ikke kun i de skandinaviaske lande, men også internationalt. Hvis du godt kan lide at spise god nordisk mad, eller gerne vil prøve det, så er København det ideelle sted at besøge. 

Nordisk cuisine, som også bliver kaldt New Nordic, lægger vægt på enkelhed, friskhed og innovation og det er næsten synonymt med Københavns Noma restaurant. Der er dog mange andre restauranter rundt om i den danske hovedstad, der tilbyder deres egne twists på New Nordic-genren.

Hvis du skal bo på hotel i København er det meget sandsynligt, at hotellets restaurant også byder på nogle spændende nordiske retter.

Men hvad er Nordic Cuisine egentlig?

Det er ikke let helt præcist at definere, fordi Nordic Cuisine indeholder mange kulturelle elementer. I dag er ingredienserne tit lokale, og smagene afspejler ofte, hvad der er i sæsonen. Nordisk madlavning er en unik sammenblanding af traditionelle teknikker og moderne værdier, og det lægger man meget mærke til, når man sammenligner med andre mad-genrer verden over.

Stilen er frisk, ren og jordnær. I modsætning til de distinkte franske eller italienske køkkener med deres karakteristiske smage og kulinariske teknikker, kan nordisk madlavning ikke undgå at være lidt mere forskelligartet. Opskrifterne stammer fra hele norden – Sverige, Norge, Danmark, Island og Finland – og det er jo et kæmpe område, så der er en del variation på spil.

Det nordiske område er fuld af hav, floder, fjorde, skove og landbrugsjord, der har dannet grundlaget for den skandinaviske kost gennem mange århundreder. Hver lands retter indeholder ting som skaldyr, fisk og bær, fordi de er tilgængelige i hele norden. Uanset hvor du vælger at prøve nordisk mad, så kan du næsten være sikker på at få en god og uforglemmelig oplevelse.