Perfekte madoplevelser i København

København er meget mere end HC Andersen og fortællingen om den grimme ælling. Det er også meget mere end historien om cykler og dansk møbeldesign. København er også mad, gastronomi, gourmet og kulinariske oplevelser. For ikke så lang tid siden var København lysår fra andre hovedstæder, hvad angår mad og drikke-oplevelser i byen. Men det er der lavet gevaldigt om på i dag. I dag har København placeret sig som en af Europas store go-to byer, når det kommer til madoplevelser. Byen huser nogle af Europas bedste kokke, som har kastet deres kærlighed over nye spændende restauranter overalt i byrummet. Der er nok at tage af.

Start med et fantastisk morgenmåltid

Ethvert godt hotel med respekt for sig selv tilbyder en lækker morgenmad til overnattende gæster. Men er du på udkig efter et større måltid længere oppe af dagen i form af en stor tidlig frokost, så er København kendt for sine store brunch-tilbud. Brunch i København er en oplevelse udover det sædvanlige. Der tilbydes enten et enormt tag-selv-bord med friske råvarer eller også sælges brunchen som en kæmpe tallerken med alt, hvad et morgen- eller formiddagsmåltid bør indeholde. Der er ost, brød, frugt, forskellige pølser, æg og salat, og maden serveres ofte med både forskellige juicer kaffe og the. En københavnsk brunch er en fantastisk start på en stor dag i den danske hovedstad.

Eftermiddags tapas i Torvehallerne og aftenmenu på Michelin restaurant

Når man har travet længe nok, og føler at det igen er blevet tid til at fylde depoterne op, så bør man slå vejen forbi Torvehallerne ved Israels Plads. I de to sammenhængende haller finder man madboder med alt lige fra dansk fisk og kød, til færdiglavede tapas-anretninger, nytænkte burgere, franske sandwiches, kaffe, øl og vin. Det er et glimrende sted at ‘gå i pit’, inden man gør sig klar til et sent aftenmåltid, som meget vel kan nappes på en af Københavns efterhånden mange Michelin restauranter.