Der er mange mennesker, der er glade for at spise en steak eller blot kød generelt, men det at stege en god bøf kan være en hel videnskab i sig selv. Hvor tyk eller tynd skal bøffen skæres, hvordan skal den krydres, og hvor stegt skal den være, før den er tilberedt perfekt? Alt dette afhænger af personlige præferencer, og derfor er der naturligvis ikke et entydigt svar på spørgsmålene. I denne artikel vil der derfor gennemgås en række forskellige måder at tilberede en steak. Fælles for dem er det, at du på forhånd har valgt et godt stykke kød. Dette giver dig nemlig et godt udgangspunkt og gør det nemmere at få til at smage godt.

En måde at tilberede en steak på er ved at stege den på en pande. Til stegningen kan benyttes olie, smør eller en kombination af begge. Hvis du benytter en kombination, sikrer du, at olien kan tåle højere varme, hvilket hjælper på smagen.

En anden metode er tilberedning på en grill. Her tager vi udgangspunkt i en elgrill, der er let at rengøre, og som nem at benytte. Derfor bliver man heller ikke træt af at skulle rengøre den hver gang efter brug. Samtidigt er dette udstyr nemt at benytte, og du skal blot koble grillen til, hvorefter du er klar til stegning. Når risten er blevet opvarme, lægger du kødet på, og tilbereder det efter behov. Husk at vende, så de ikke brænder fast.

Sous vide er ligeledes en måde til tilberedning af en steak. Her forsegler du kødet i en plasticpose beregnet til formålet, hvorefter posen med indhold placeres og opvarmes i et vandbad. Denne metode er god, da det giver mulighed for at afprøve forskellige temperaturer med stor detaljegrad. Dermed får du i større grad mulighed for at styre smagen.

Du kan også vælge at stege din steak i ovnen. Ved at benytte en ovn sikrer du, at kødet får jævn varme og dermed bliver tilberedt på samme måde over det hele. Du kan eventuelt først svitse kødet på panden, før du tilbereder det i ovnen.